آموزش 10 ترفند افزایش سرعت لود سایت های وردپرسی

دیر لود شدن سایت وردپرسی

ایران گستر در صدد آن است تا شما عزیزان را با طراحی سایت با وردپرس آشنا کنیم و علت های دیر لودشدن سایت را برایتان بازگو کنیم تا با به کارگیری آن بتوانبد به بهتر شدن سایت خود کمک کنید. که  تمامی این مقالات را به صورت کاملا رایگان در اختیارتان قرار میدهد, پس با ما همراه باشید.

یکی از مهم ترین دغدغه های امروز هر مدیر سایتی افزایش ورودی گوگل و کسب رتبه های بهتر در موتور های جستجوگر هست.

گوگل هم اعلام کرده برای اینکه رتبه بهتری داشته باشید باید سرعت لود سایتتان را افزایش دهید. سایت هایی که رتبه لود بهتری دارند و کاربر زمان کمتری برای لود کردن آنها صرف می کند در نتایج بالاتر نمایش داده خواهند شد.

 

دلایل دیر لود شدن سایت وردپرس را در این بخش توضیح می دهیم.(کند شدن سرعت لود)

  • نصب افزونه زیاد
  • نصب قالب سنگین
  • استفاده از تصاویر بهینه نشده
  • کامنت های زیاد مطالب
  • خرید هاست بد و بی کیفیت
  • افزونه های با کدنویسی ضعیف
  • اسکریپت های خارجی
  • استفاده از فیلم و کلیپ در صفحات
  • بروزرسانی نکردن وردپرس و افزونه و قالب وردپرس

تا حدودی با دلایل دیر لود شدن سایت وردپرسی آشنا شدید در قسمت پایین در راه حل افزایش سرعت سایت وردپرس را توضیح خواهیم داد.

 

1. نصب یک افزونه مدیریت کش در وردپرس

صفحات وردپرسی به صورت دینامیک هستند. این مسئله بدین معنیست که این صفحات در هر بازدید پردازش شده و با توجه به اطلاعات درخواستی و کنار هم قرار دادن اجزا، ایجاد می گردند.

این فرایند در مواقعی که کاربران زیادی در لحظه وارد سایت می شوند نیاز به پردازش بیشتری دارد و ممکن است موجب کند شدن سایت گردد.

اینجاست که ما به کاربران پیشنهاد می کنیم که یک افزونه مدیریت کش را در وردپرس نصب کنند. کش فایل های اصلی در مرورگر کاربران می تواند سرعت بارگذاری را دو الی پنج برابر کند. با ایجاد این سیستم،

به جای پردازش کامل یک صفحه در هر بازدید، افزونه مدیریت کش شما نسخه ذخیره شده ای را که از قبل پردازش و ایجاد شده است را نمایش می دهد. سپس این نسخه را به هر کاربر دیگری نیز ارائه می کند.

 

نصب افزونه مدیریت کش در وردپرس

 

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، هنگامی که کاربری از یک سایت وردپرسی ساخته شده با PHP بازدید می کند، سرور سایت اطلاعات مورد نیاز را از دیتابیس MySQL و فایل های PHP درخواست می کند.

سپس این اطلاعات پس از پردازش، با زبان HTML در اختیار کاربر قرار می گیرد. این فرایند نسبتا طولانی است، اما با استفاده از یک افزونه مدیریت کش می توان به کوتاه کردن آن پرداخت.

افزونه های مدیریت کش فراوانی در مخزن وردپرس وجود دارند، اما ما افزونه WP Super Cache را به شما پیشنهاد می کنیم.

پیاده سازی این افزونه کار ساده ایست و می توانید به راحتی نسبت به نصب و پیاده سازی آن اقدام کنید.که سرعت لود سایت شما را تا حدود زیادی افزایش میدهد

 

2. بهینه سازی تصاویر برای افزایش سرعت در وردپرس

بهینه سازی تصاویر برای افزایش سرعت در وردپرس

تصاویر موجب زنده تر بودن محتوای سایت شده و کاربران را به تعامل بیشتر با آن ترغیب می کند. تحقیقات نشان می دهند که وجود تصاویر موجب افزایش 80 درصدی در میزان خواندن مطالب می گردد.

اما وجود تصاویر بهینه نشده به جای کمک کردن به محتوا، موجب آسیب زدن به آن می گردند. در حقیقیت تصاویر بهینه نشده یکی از مشکلات شایع و تاثیرگذار روی سرعت در اغلب سایت هاییست که توسط تازه کارها ساخته شده اند.

قبل از آپلود عکس از روی تلفن یا دوربین خود بر روی هاست، بهتر است که با استفاده از یک نرم افزار ویرایش عکس به بهینه سازی آن برای وب بپردازید.

این عکس ها در فرمت اصلی خود ممکن است دارای حجم زیادی باشند. اما بسته به فرمت انتخابی و میزان فشرده سازی می توان حجم آن ها را به 20 درصد نیز کاهش داد.

در اغلب سایت ها از دو فرمت PNG و JPG برای عکس ها استفاده می شود. اما تفاوت بین این دو فرمت رایج چیست؟

فرمت PNG، اغلب به صورت غیر فشرده است. وقتی دست به فشرده سازی یک عکس می زنید، مقداری از اطلاعات عکس از بین می رود.

بنابریان یک عکس فشرده نشده، دارای جزییات و حجم بیشتری است. جنبه منفی استفاده از عکس فشرده نشده، حجم بالاتر و کاهش سرعت بارگذاری صفحات سایت است.

فرمت JPEG، نسخه فشرده شده عکس هاست که کیفیت آن کمی پایین تر اما حجم آن بسیار کمتر و بهینه تر است.

اما چگونه به انتخاب از بین این دو فرمت بپردازیم؟

  • اگر عکس ما داری رنگ های مختلفی بود، از فرمت JPEG استفاده می کنیم.
  • اگر عکس ما از نظر تنوع رنگ بسیار ساده یا از نوع transparent بود، از فرمت PNG استفاده می کنیم.

اغلب عکس های ما از نوع JPEG هستند. در تصویر زیر به مقایسه حجم عکس ها متناسب با ابزار فشرده سازی آنها پرداخته ایم.

مقایسه فرمت های تصویری در بهینه سازی

 

همان طور که از جدول بالا نیز قابل استنباط است، فرمت تصاویر می توانند نقش پر رنگی در کارایی سایت داشته باشند.

 

3. ایجاد قابلیت Lazy Load برای تصاویر

یکی از کارهایی که می توان با تصاویر سایت انجام داد، ایجاد قابلیت Lazy Load در آنهاست. این قابلیت بدین معناست که تصاویر پایینی یک مطلب با اسکرول کردن کاربر به نمایش دراید.

با این کار بسیاری از تصاویر سایت در هنگام درخواست اولیه کاربر بارگذاری نشده و این مسئله موجب ارتقا سرعت بارگذاری می شود.

یکی از بهترین افزونه های انجام این کار، BJ Lazy Load بوده که استفاده از آن نیز بسیار آسان می باشد.

 

بهترین راهکارهای عملی در بهینه سازی سرعت وردپرس

بعد از نصب یک افزونه مدیریت کش و بهینه سازی تصاویر سایت متوجه افزایش سرعت بارگذاری سایت خواهید شد. اما اگر می خواهید بهترین عملکرد سایت را به دست بیاوریم، نیاز است که اقدامات دیگری نیز انجام شود که در ادامه به آن ها می پردازیم.

این تکنیک ها خیلی فنی نیستند، بنابرین نیاز به دانستن هیچ کدی برای انجام آنها نخواهد بود. با اجرای این دستورات، مشکلات احتمالی را که احیانا موجب کند شدن سایت می گردند را رفع می کنیم.

4. به روز نگه داشتن سایت وردپرسی

به روز نگه داشتن سایت وردپرسی و تاثیر آن در سرعت سایت

 

سیستم مدیریت محتوای وردپرس با توجه به اپن سورس بودن خود به شکل منظمی به روز رسانی می گردد. هر به روز رسانی ویژگی های جدیدی را به آن افزوده و مشکلات امنیتی و باگ های نسخه قبلی را تا حدی رفع می کند.

همچنین پوسته ها ها و افزونه های نصب شده توسط شما نیز احتمالا هرچند وقت یک بار به روز رسانی می گردند.

به عنوان صاحب سایت، مسئولیت به روز رسانی وردپرس، پوسته ها و افزونه ها با شماست. عدم انجام به روز رسانی ها ممکن است موجب کند شدن سایت و قرار دادن آن در معرض مشکلات امنیتی شود.

 

5. استفاده از خلاصه مطالب در صفحه اصلی و بایگانی ها

استفاده از خلاصه مطالب برای افزایش سرعت بارگذاری

 

وردپرس به صورت پیشفرض تمام محتوای یک مطلب را در صفحه اصلی و بایگانی ها نمایش می دهد. این مسئله موجب کند شدن بارگذاری صفحاتی مانند صفحه اصلی، دسته بندی ها، برچسب ها و دیگر صفحات بایگانی می گردد.

دیگر اشکال نمایش کامل مطلب در این صفحات اینست که کاربران دیگر علاقه ای به بازدید از صفحه مطالب را نداشته و این موضوع بر روی تعداد صفحات بازدید شده کاربران و زمان حضور آنها در سایت، اثر منفی می گذارد.

به منظور افزایش سرعت بارگذاری صفحات اصلی و بایگانی ها بهتر است خلاصه مطالب را در زیر عنوان هر مطلب قرار دهید. برای انجام این کار به مسیر Settings » Reading رفته و به جای گزینه "Full Text" گزینه "Summary" را انتخاب کنید.که سرعت لود سایت شما را تا حدود زیادی افزایش میدهد

 

تنظیم استفاده از خلاصه مطالب در وردپرس

 

6. تقسیم کردن کامنت ها در چند صفحه

تقسیم کردن کامنت ها در وردپرس

 

وجود کامنت های زیاد در یک سایت نشانگر بالا بودن درصد مشارکت کاربران در سایت است. اما اثر منفی آن اینست که موجب کند شدن بارگذاری آن می گردد.

وردپرس برای حل این مشکل دارای تنظیمات داخلی است. برای تنظیم صحیح این قسمت به مسیر Settings » Discussion رفته و گزینه "Break comments into pages" را انتخاب کنید.

تنظیمات تقسیم کردن کامنت ها در وردپرس

 

7. استفاده از شبکه های توزیع محتوا (CDN)

مکان جغرافیایی کاربر و فاصله او از مکان فیزیکی هاست ما می تواند بر روی سرعت سایت تاثیر گذار باشد. به عنوان مثال فرض کنید که مکان سرور سایت شما در ایران است.

به طور میانگین می توان گفت که سرعت دسترسی کاربران ایرانی به سایت نسبت به کاربری که در اروپا یا آمریکا قرار دارد سریع تر خواهد بود.

استفاده از یک CDN یا شبکه توزیع محتوا می تواند به افزایش سرعت سایت برای کاربران واقع در مکان های جغرافیایی مختلف، کمک زیادی کند.

یک CDN شبکه ای از سرورها در مکان های مختلف جهان است. هر سرور قابلیت ذخیره سازی فایل های استاتیک سایت را دارد. منظور از فایل های استاتیک فایل های ثابتی هستند که تغییر نمی کنند.

از جمله این فایل ها در سایت می توان به تصاویر سایت، CSS ها و فایل های جاوا اسکریپت اشاره کرد.وقتی سایت شما از یک CDN بهره می برد، فایل های استایک سایت از سروری بارگذاری خواهد شد که به کاربر نزدیکتر باشد.

همچنین سرور هاست شما نیز به خاطر اینکه بسیاری از فعالیت ها از دوش آن برداشته می شود، سریعتر به کاربر پاسخ خواهد داد.که سرعت لود سایت شما را تا حدود زیادی افزایش میدهد

 

8. عدم آپلود مستقیم ویدئو ها در وردپرس

شما در وردپرس قادرید که ویدئوها را مستقیما در هاست خود آپلود کرده و از طریق HTML5 به پخش آنها در مرورگر کاربران بپردازید. اما هرگز نبایست دست به چنین کاری بزنید!

میزبانی از ویدئو ها، پهنای باند زیادی را میطلبد. همچنین هزینه های زیادی را بر روی دست شما می گذارد. حتی اگر اشتراک میزبانی وب شما از نوع نامحدود نیز باشد، احتمالا با مصرف زیاد پهنای باند جریمه شده و هاست شما سرویس شما با تعلیق رو به رو می سازد.

همچنین میزبانی از ویدئوها موجب افزایش حجم سایت و بالطبع افزایش حجم بک آپ ها می گردد. در نتیجه بازگرداندن سایت وردپرسی شما از بک آپ آن بسیار دشوار و زمانبر خواهد شد.

وردپرس داری قابلیت جاسازی (Embed) ویدئو هاست و از این طریق می توانید بعد از آپلود ویدئوها در سایت های اشتراک ویدئو، تنها کد مربوطه را در داخل پست قرار دهید.

 

9. استفاده از پوسته های بهینه شده

استفاده از پوسته های بهینه شده برای افزایش سرعت وردپرس

در هنگام انتخاب یک پوسته برای سایت وردپرسی خود، توجه به بهینه بودن سرعت بارگذاری آن بسیار مهم است. بسیاری از پوسته های زیبا دارای کدنویسی ضعیفی هستند و بارگذاری سایت را کند می کنند.

بهتر است همواره به جای استفاده از پوسته هایی با لایه های پیچیده و انیمیشن های زیاد، از یک پوسته ساده با پلاگین های با کیفیت و مورد نیاز استفاده کنید.که سرعت لود سایت شما را تا حدود زیادی افزایش میدهد

 

10. استفاده از پلاگین اسلاید سریع

استفاده از یک پلاگین اسلاید سریع

اسلایدرها از جمله بخش هایی از وبسایت هستند که معمولا سرعت بارگذاری صفحات را کند می کنند. حتی اگر عکس های اسلاید بهینه شده باشد، بازهم کدنویسی ضعیف آن موجب اتلاف وفت کاربران در هنگام بارگذاری می گردد.

در بررسی که توسط ما برای مقایسه پلاگین های اسلایدر وردپرس انجام شد، پلاگین Soliloquy نمره بهتری نسبت به دیگر پلاگین ها کسب کرد. نتیجه کامل این مقایسه در تصویر زیر آمده است.که سرعت لود سایت شما را تا حدود زیادی افزایش میدهد

مقایسه سرعت پلاگین های اسلاید وردپرس